onsdag 6 maj 2009

Valborgsflygning

Två gånger om året i flera år har en viss Tompa pratat och planerat flygningar som av olika anledningar hittills inte blivit av. Ibland är det vädret som har bråkat och ibland är det flygtorn och flygplatser som stängt på tok för tidigt för att det ska stämma överens med vad som ska beskådas. Och vad är nu det då? Jo, valborgsmässoeldar och fyrverkerier! Och vad gäller det senare, faller ju även nyår in under mörkerflygning med specialeffekter.

Men, i år 2009 stämde det mesta. Eller ja, eftersom det var lite blåsigt var flera eldar inställda men, man kan inte ge upp för det. I lagom tid, ungefär 21.15 intog vi planet och efter en påminnelse från tornet att vi måste landa innan 22.00, så lyfte vi och styrde kosan söderut.

Sjösystemet i Kinda

Innan det mörknade helt kunde vi njuta av en vacker solnedgång. Tyvärr kunde jag inte fånga varken eldar eller fyrverkerier på bild. Men det var en fin mörkerflygning där vi kunde se oranga valborgsmässoeldar på många ställen. Ju mörkare det sen blev desto fler stora och färggranna fyrverkerier poppade upp i när och fjärran.

Här korsar vi banan, ni ser den va?

Så blev det snart dags att flyga hemåt. Linköping var så vackert i sin nattskrud av oräkneliga ljus och lampor av olika slag.

Kort final - inflygning bana 11

Ja det var en kort men fin flygning. Nu är det nyår 2009 som gäller för nästa fyrverkeriflygning.

Tiden går fort, idag är det för övrigt den 6 maj och 21 år sedan min förstfödda H såg dagens ljus. Och imorgon är det 19 år sedan min andra H föddes. Jag är så otroligt stolt över dem båda och så lilla D förstås, som blir 18 senare i år.

1 kommentar:

Daniela sa...

Wow! Riktigt fina bilder där, K! Ser härligt ut.