lördag 7 juni 2008

EAAs årliga fly-in på Barkarby - för sista gången?

Upp tidigt vid 7, tidigt för att vara mig, en lördag. Dusch och frukost och sen ett ombeslut som innebär bil istället för flyg. Det är nog inte helt fel. Ingen stress utan allt i vår egen takt. Plus att mormor fyller ju år också. Ja, Toms mormor alltså.
Barkarby here vi kommer. Eftersom Barkarby ska stängas i höst, blir det kanske sista gången som detta årliga fly-in hålls, iallafall på Barkarby. Nu kan man ju undra varför man ska stänga denna gamla och centrala flygplats. Jo, den ska bli plats för bostäder för stockholmare.

Uppdatering vid hemkomst; Strålande sommarväder - flygplan i mängder - inga flygfän men mycket flygfolk! En riktig flygdag med andra ord! :) Lite roligt var det med alla gamla (och säkert en hög med unga också för den delen) flygspottare. Gamla farbröder med käpp och anteckningsblock, och så kamera förstås. Riktiga entusiaster.

Räkmacka på Åda Golfklubb utanför Trosa och så besök hos Toms mormor som pratade gamla minnen och på det hela taget var ganska pigg. Det var trevligt att få höra om hennes liv. Hon har nog inte alltid haft det så lätt, men är ändå en ljus och lite plirig person som man inte kan låta bli att tycka om. =) Det är nog svårt att bli gammal på många sätt, men vissa saker förändras inte. Tid och omtanke är lika viktigt att få, om man sen är ung eller gammal, frisk eller lite svag och sjuk. Icke självvald ensamhet, förvirrande glömska och allmän skröpplighet är väl aldrig en höjdare.

Inga kommentarer: